PIRC Forum

Affinity Photo Forums => AP Help => Topic started by: Grethe on March 11, 2017, 08:10:03 AM

Title: Watermark help. please...grethe
Post by: Grethe on March 11, 2017, 08:10:03 AM
I just can't get the brush to work. I made it large enough, saved as png and imported as New Brush image. But the watermark do not show up when trying it on a photo. Why not?? I tried to make a prtscr but it didn't show the outline of the brush (I can see that).
Title: Re: Watermark help. please...grethe
Post by: Teejay on March 11, 2017, 08:20:56 AM
you must click and drag the brush a little for the watermark to show
if you click only ...it will not work even though you see the outline you must drag a tiny amount

hope thats it.
Title: Re: Watermark help. please...grethe
Post by: Grethe on March 11, 2017, 08:26:03 AM
 :pullhair: :pullhair: :pullhair:
And now it is big circles.......
Title: Re: Watermark help. please...grethe
Post by: Teejay on March 11, 2017, 08:29:02 AM
oops
Title: Re: Watermark help. please...grethe
Post by: Grethe on March 11, 2017, 08:31:14 AM
yes.....Oo and o
Rebooted, still problems.
Title: Re: Watermark help. please...grethe
Post by: Teejay on March 11, 2017, 08:41:08 AM
grethe
export your brush to somewhere on your pc and email me it ... i will try it out ...then we will know if it is the brush or your AP... use the BW addy...
Title: Re: Watermark help. please...grethe
Post by: Martina on March 11, 2017, 10:58:39 AM
Maybe I had the same problem with the watermark brush. Had to play with different layer modes for the brush layer in order to see something.
In the end I imported the png once again as a brush, but this time left the mode to "normal", and played with modes later on the layer, where I had stamped my brush to ...

The vimeo version is really better - there one sees what one is doing.
Title: Re: Watermark help. please...grethe
Post by: SherylC on March 11, 2017, 11:48:06 AM
Yes, drag the brush slightly Grethe as Teejay said (thanks Teejay). Changing the Blends give some interesting results too. 

Update: I only needed to stamp one time on the photo layer...wouldn't work on the New Layer though, had to drag the brush. 
Title: Re: Watermark help. please...grethe
Post by: Grethe on March 12, 2017, 05:35:17 AM
Did it and have posted my result explaining what I'd to do.....
Imported the png as New Intensive Brush.
Title: Re: Watermark help. please...grethe
Post by: SherylC on March 12, 2017, 06:30:25 AM
Well done Grethe. Excellent that you found a workaround.  :stars: